Ακολουθήστε μας στη μαγευτική διαδικασία του roasting!

Στην Coffee Island πιστεύουμε ότι ο καφές είναι επιστήμη και το δείχνουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας παρασκευής του, από την καλλιέργεια και την παραγωγή του, μέχρι το ρόφημα στα φλιτζάνια σας.

Το roasting είναι ένα ουσιώδες βήμα ώστε να αποκτήσει ο καφές τα διακριτικά χαρακτηριστικά του και να αναδείξει το πλούσιο γευστικό προφίλ του στον ανώτατο βαθμό.

Κάθε καφές είναι μοναδικός! Οι ποικιλίες που επιλέγουμε κάθε φορά έρχονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου, οι καρποί έχουν υποστεί διαφορετική επεξεργασία και φυσικά φέρουν και πολύ διαφορετικά γευστικά χαρακτηριστικά. Επιλέγοντας κάθε φορά την κατάλληλη καμπύλη ψησίματος, την ιδανική συνταγή, πετυχαίνουμε να αναδείξουμε την ουσία της κάθε ποικιλίας, τα ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του και να τα προβάλουμε στο τελικό μας ρόφημα, απολαμβάνοντας πάντα μια τέλεια γευστική εμπειρία.

Τι είναι το Artisan Roasting;

Ο χαρακτηρισμός artisan προέρχεται από τα Γαλλικά και υποδηλώνει την ύπαρξη ενός πεπειραμένου κι εργατικού ατόμου που δημιουργεί με τα ίδια του τα χέρια. Η πείρα και η ικανότητα οδηγούν τον artisan να φτάσει στο επίπεδο του καλλιτέχνη (artist)! Σήμερα ο όρος χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει ότι τις διαδικασίες παραγωγής τις επιβλέπει ειδικός και γνώστης του αντικειμένου, καθώς και ότι τμήματα αυτής γίνονται με το χέρι.

To Artisan Roasting είναι το προσεκτικό καβούρδισμα του καφέ, που γίνεται με βάση την εμπειρία και το μεράκι του ψήστη, του roaster.Ο κόκκος θα αποβάλλει την υγρασία του, τα σάκχαρα του θα καραμελοποιηθούν, όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του θα φανερωθούν. Όλη η τέχνη του roaster θα φανεί σε αυτό το στάδιο, που θα αναδείξει ότι καλύτερο έχει να δώσει ο καφές.

Roasting στην Coffee Island

Στην Coffee Island το Roasting βασίζεται στον άνθρωπο! Ο έμπειρος Sample Roaster δοκιμάζει και επιλέγει την καλύτερη καμπύλη ψησίματος ανάλογα με την ποικιλία του καφέ ώστε τα δείγματα πράσινων κόκκων που παραλαμβάνουμε να αναδείξουν όλα τους τα χαρακτηριστικά.

Ο προσεκτικός συνδυασμός των υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων μας με την μεγάλη εμπειρία, τις γνώσεις και των μεράκι των ανθρώπων της Coffee Island, μας επιτρέπει να βρούμε εκείνο το σημείο, τη χρυσή τομή του ψησίματος των αναγκαίων ποσοτήτων με το artisan roasting των μικρών καφεκοπτείων.

Δίνουμε στο ψήσιμο μεγάλης κλίμακας, την προσοχή και τη φροντίδα που δίνουν οι τεχνίτες του καφέ στο artisan roasting μικρών ποσοτήτων, γιατί μας ενδιαφέρει μόνο το καλύτερο! Χρησιμοποιούμε υπερσύγχρονα μηχανήματα για να έχουμε τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας, αλλά στο τέλος της ημέρας, τη διαφορά την κάνει ο άνθρωπος, το μεράκι του και η εμπειρία του. Το στείρο βιομηχανικό ψήσιμο, δε μας εκφράζει γι’ αυτό έχουμε επιστρατεύσει ανθρώπους με βαθιά γνώση του καφέ αλλά και με διάθεση κι έμπνευση για δουλειά.

Το να δουλεύεις με τον καφέ είναι μια εμπειρία ζωής. Το να μάθεις τα μυστικά του μπορεί να πάρει και μια ζωή. Είναι ένα ταξίδι διαρκούς βελτίωσης. Η ομάδα μας το γνωρίζει και εξελίσσεται διαρκώς σε αυτόν τον τομέα αναπτύσσοντας κι εκγυμνάζοντας διαρκώς τις δυνατότητές της.

Μείνετε συντονισμένοι να γνωρίσετε τους ανθρώπους της Coffee Island που θα μας μιλήσουν για τον καφέ, τα μυστικά και τις πρακτικές του artisan roasting σε επόμενα άρθρα!