Γενικά άρθρα

Ντεκαφεϊνέ; Φυσικά!

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone

Ο ντεκαφεϊνέ καφές δημιουργήθηκε ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τη γεύση και το άρωμα του καφέ ανεξαιρέτως, ακόμα και εκείνοι που για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να καταναλώνουν καφεΐνη.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αποκαφεϊνοποίησης, άλλες με χημικούς διαλύτες ή διοξείδιο του άνθρακα και άλλες με απλό νερό. Οι περισσότερες μέθοδοι χρησιμοποιούν χημικούς διαλύτες για να αφαιρέσουν τα μόρια καφεΐνης από τους πράσινους κόκκους του καφέ, αφήνοντας στους κόκκους εκτός από καφεΐνη και ίχνη από τους διαλύτες.

Μια από τις πιο σύγχρονες και τεχνολογικά ανεπτυγμένες μεθόδους αποκαφεϊνοποίησης είναι η»ελβετική μέθοδος» (Swiss Water®process). Πρόκειται για μια 100% φυσική διεργασία κατά την οποία δε χρησιμοποιούνται χημικά μέσα παρά μόνο νερό από τις πηγές British Columbia του Καναδά. Η «ελβετική μέθοδος» – που αποτελεί ιδιοκτησία της Swiss Water Decaffeinated Coffee Company, Inc. είναι μία 100% φυσική διεργασία κατά την οποία δε χρησιμοποιούνται χημικά μέσα παρά μόνο νερό και λαμβάνει χώρα αποκλειστικά σε εργοστάσιο που βρίσκεται στον Καναδά.

preview-full-ci_photos_0010_Blog_Καφές-και-Υγεία

Οι πράσινοι κόκκοι καφέ ξεπλένονται με τη χρήση καθαρού νερού και προετοιμάζονται για την αφαίρεση της καφεΐνης. Το ίδιο νερό καθώς ανακυκλώνεται στη διαδικασία γίνεται κορεσμένο κι έτσι μέσω ειδικού φίλτρου παρασύρει την καφεΐνη χωρίς να επηρεάζει τα σάκχαρα και άλλες ουσίες που συμβάλλουν στο άρωμα και τη γεύση του καφέ. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να γίνει η αφαίρεση της καφεΐνης από τους κόκκους. Έτσι λοιπόν το αποτέλεσμα είναι καφές 99.9% χωρίς καφεΐνη, με πλούσια γεύση, άρωμα και υφή, χαρακτηριστικά που φαίνονται σε ένα φλιτζάνι καφέ.

 

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος
Authorized Scae Trainer – Coffee Diploma Awarded – Research & Development in Coffee Island

Save

Save

Save

Save

Save

Save

lowe lowe

Δείτε επίσης
Γενικά άρθρα

Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, άλλοι πάνε για camping και άλλοι πάνε για… cupping, στο Νησί του Καφέ!

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Δημαράς, που έχει τη δική του στήλη στα sites andro.gr και fnl-guide.com και η ‘Ελλη Στέργιου, με πλούσια αρθρογραφία στο site popaganda.gr, δέχτηκαν από εμάς μια πρόσκληση για ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ με οδηγό την… όσφρησή τους!
Γενικά άρθρα

Η οικογένεια της Coffee Island στο Franchise Business

Στην προσπάθειά μας να αναπτύξουμε το όραμά μας για την δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες, επενδυτές και πελάτες της αλυσίδας του καφεκοπτείου μας, συμμετέχουμε σε κάθε έκδοση του περιοδικού Franchise Business, που είναι το πρώτο μέσο ενημέρωσης franchising στην Ελλάδα.

Η φιλοσοφια μας

lowe lowe

Πιστεύουμε και επενδύουμε στην επιστήμη του καφέ!

Στη Coffee Island, όλα γίνονται με επιστημονικό τρόπο και προσοχή στη λεπτομέρεια...από τη διαλογή κόκκων από τις καλύτερες φάρμες, στον συνεχή έλεγχο και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Προσφατες δημοσιευσεις

Κατηγορίες