Ο Καφές έγινε Επιστήμη

Δύο νέες, Specialty γευστικές εμπειρίες

Share on Facebook204Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone

Η αγάπη για τον καφέ μας οδήγησε σε νέους προορισμούς. Καλωσορίζουμε στα καφεκοπτεία Coffee Island τις δύο νέες specialty μονοποικιλίες μας, τον Ethiopia Yirgacheffe Kochere και τον Nicaragua Peralta Dipilto. Στο πλαίσιο του Direct Trade ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους παραγωγούς και λόγω της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της κοινής μας φιλοσοφίας, η συνεργασία μας καταλήγει σε μακροχρόνιες συμφωνίες.

Πρώτος σταθμός η Αιθιοπία, χώρα με μακρόχρονη παράδοση και ιστορία στην παραγωγή του καφέ. Μετά τη δοκιμή του MicroFarm Ethiopia Yirgacheffe Natural η άμεση σχέση με τους παραγωγούς απέδωσε νέους καρπούς. Τον specialty μονοποικιλιακό Ethiopia Yirgacheffe Kochere. Η διαλογή του γίνεται με το χέρι, ώστε οι κατάλληλοι καρποί να διαλέγονται ένας-ένας και ξεχωρίζει αμέσως, γιατί έχει άρωμα από μαύρο τσάι, λεμόνι και μέλι, υψηλή γλυκύτητα, έντονη οξύτητα από εσπεριδοειδή, με γεμάτο σώμα και γλυκιά επίγευση λάιμ μακράς διάρκειας.

Δεύτερος σταθμός η Νικαράγουα. Στην πιο ορεινή περιοχή της ανακαλύψαμε τον specialty Dipilto, με πλούσιο και γεμάτο χαρακτήρα. Η ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος εκεί και το μεγάλο υψόμετρο μας δίνουν καρπούς καφέ με μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά. Άρωμα από άνθη του καφέ, βατόμουρου και κακάο, γεύση καραμέλας, κακάο και νότες εσπεριδοειδών, με πλούσιο, γεμάτο σώμα και επίγευση φρούτων και πραλίνας.

540x360

Έτσι μαζί με τους ήδη γνωστούς μας μονοποικιλιακούς, Kenya AA, Colombia Huila και El Salvador El Condor, που καταφθάνουν στα καφεκοπτεία Coffee Island μέσω του Direct Trade, δηλαδή της άμεσης συνεργασίας μας με τους παραγωγούς, η specialty οικογένεια μονοποικιλιακών της Coffee Island έχει πλέον πέντε ισάξια μέλη και γίνεται ακόμα πιο πλούσια.

Save

lowe lowe

Δείτε επίσης
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο


Η φιλοσοφια μας

lowe lowe

Πιστεύουμε και επενδύουμε στην επιστήμη του καφέ!

Στη Coffee Island, όλα γίνονται με επιστημονικό τρόπο και προσοχή στη λεπτομέρεια...από τη διαλογή κόκκων από τις καλύτερες φάρμες, στον συνεχή έλεγχο και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Προσφατες δημοσιευσεις

Κατηγορίες