Ο Καφές έγινε Επιστήμη

Δύο νέες, Specialty γευστικές εμπειρίες

Share on Facebook203Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone

Η αγάπη για τον καφέ μας οδήγησε σε νέους προορισμούς. Καλωσορίζουμε στα καφεκοπτεία Coffee Island τις δύο νέες specialty μονοποικιλίες μας, τον Ethiopia Yirgacheffe Kochere και τον Nicaragua Peralta Dipilto. Στο πλαίσιο του Direct Trade ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους παραγωγούς και λόγω της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της κοινής μας φιλοσοφίας, η συνεργασία μας καταλήγει σε μακροχρόνιες συμφωνίες.

Πρώτος σταθμός η Αιθιοπία, χώρα με μακρόχρονη παράδοση και ιστορία στην παραγωγή του καφέ. Μετά τη δοκιμή του MicroFarm Ethiopia Yirgacheffe Natural η άμεση σχέση με τους παραγωγούς απέδωσε νέους καρπούς. Τον specialty μονοποικιλιακό Ethiopia Yirgacheffe Kochere. Η διαλογή του γίνεται με το χέρι, ώστε οι κατάλληλοι καρποί να διαλέγονται ένας-ένας και ξεχωρίζει αμέσως, γιατί έχει άρωμα από μαύρο τσάι, λεμόνι και μέλι, υψηλή γλυκύτητα, έντονη οξύτητα από εσπεριδοειδή, με γεμάτο σώμα και γλυκιά επίγευση λάιμ μακράς διάρκειας.

Δεύτερος σταθμός η Νικαράγουα. Στην πιο ορεινή περιοχή της ανακαλύψαμε τον specialty Dipilto, με πλούσιο και γεμάτο χαρακτήρα. Η ιδιαιτερότητα του φυσικού περιβάλλοντος εκεί και το μεγάλο υψόμετρο μας δίνουν καρπούς καφέ με μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά. Άρωμα από άνθη του καφέ, βατόμουρου και κακάο, γεύση καραμέλας, κακάο και νότες εσπεριδοειδών, με πλούσιο, γεμάτο σώμα και επίγευση φρούτων και πραλίνας.

540x360

Έτσι μαζί με τους ήδη γνωστούς μας μονοποικιλιακούς, Kenya AA, Colombia Huila και El Salvador El Condor, που καταφθάνουν στα καφεκοπτεία Coffee Island μέσω του Direct Trade, δηλαδή της άμεσης συνεργασίας μας με τους παραγωγούς, η specialty οικογένεια μονοποικιλιακών της Coffee Island έχει πλέον πέντε ισάξια μέλη και γίνεται ακόμα πιο πλούσια.

Παράγγειλε τις specialty μονοποικιλίες

Save

gpetropoulos gpetropoulos

Παρόμοια άρθρα
Ο Καφές έγινε Επιστήμη

6 Λόγοι γιατί πρέπει να επιλέξεις τις Κάψουλες της Coffee Island

Ποιότητα τώρα! Η χρήση του καφέ σε κάψουλα γνώρισε μεγάλη έξαρση τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας του μεγαλύτερου ατού που παρέχει.. που είναι η ταχύτητα. Αλλά και η ευκολία! Γιατί τι είναι το πάτημα ενός κουμπιού;
Ο Καφές έγινε Επιστήμη

Το μακρύ ταξίδι του ποιοτικού καφέ μέχρι να αξιολογηθεί ως Specialty Coffee

Έτοιμος ο καφές! Είναι μια αγαπημένη στιγμή της ημέρας. Για σένα που σηκώνεις το φλιτζάνι σου και απολαμβάνεις έναν specialty καφέ, που σε γεύση και άρωμα είναι μια νέα εμπειρία αλλά και για εμάς, στην Coffee Island,που δικαιωνόμαστε για μια προσπάθεια που άρχισε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.