Το μαγικό ταξίδι του καφέ στην Coffee Island, ξεκινά από φάρμες σε μακρινές γωνιές τη γης, που έχουμε επιλέξει μετά από λεπτομερή έρευνα για να φέρνουμε την καλύτερη ποιότητα καφέ στο ποτήρι σας!

Η σημασία που έχει για εμάς το Direct Trade, δηλαδή η άμεση διάθεση ωμού καφέ από συγκεκριμένες φάρμες παραγωγών στην Coffee Island, μας οδήγησε στη δέσμευση συγκεκριμένης έκτασης στη Βραζιλία που διαθέτει αποκλειστικά την παραγωγή της σε εμάς!

Το “Exclusive Area Coffee Island”  έχει στόχο μια άμεση, μακροχρόνια συνεργασία που δημιουργεί αμοιβαίες και βασισμένες στον σεβασμό σχέσεις ανάμεσα στην Coffee Island και τους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε τον τρόπο συγκομιδής και επεξεργασίας του καφέ, ενώ παράλληλα εμβαθύνουμε στην επιστημονικότητα του καφέ, ανταλλάσσοντας μυστικά τεχνογνωσίας. Έτσι,μπορούμε να προσφέρουμε σε όλους εσάς μοναδικό, ποιοτικό καφέ που διατηρεί όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προέλευσής του!

Exclusive Area Brazil – Alta Mogiana

Το Exclusive Area Brazil αφορά την αποκλειστική συνεργασία μας με τη φάρμα Fazenda Nossa Senhora Aparecida της περιοχής Alta Mogiana στη Βραζιλία!

Η συγκεκριμένη περιοχή φημίζεται για την παραγωγή καφέ και έχει περάσει από τα χέρια πολλών βαρόνων καφέ από τις αρχές του 20ού αιώνα. Η ανάπτυξη της καλλιέργειας οδήγησε στην δημιουργία του «σιδηρόδρομου του καφέ» και με την έλευση των γραμμών Mogiana Railroad Company το 1883, η Alta Mogiana έγινε η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο.

tumblr_inline_ny05l1Y3ID1t6x6eg_540

Η περιοχή αυτή αποτελεί σήμερα έναν παραδοσιακό παραγωγό του καλύτερου καφέ στο Σάο Πάολο, λόγω του υψομέτρου, του κλίματος και της εκτεταμένης εμπειρίας στην παραγωγή του ποιοτικού καφέ. Γνωστή παγκοσμίως για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της, παράγει καφέ Arabica με εξαιρετικό σώμα και ισορροπημένη οξύτητα, με εξαιρετική φυσική γλυκύτητα και καραμελωμένο άρωμα.

tumblr_inline_nwierjWn711t6x6eg_540

Τα χαρακτηριστικά του καφέ προέρχονται από το περιβάλλον που παράγεται, επομένως είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τα στοιχεία του. Η περιοχή βρίσκεται σε ένα οροπέδιο με υψόμετρο 800-1200 μέτρων, έχει μέση ετήσια θερμοκρασία 19,5οC, βροχοπτώσεις περίπου 1700μμ/έτος, κυρίως το καλοκαίρι και εναλλάσσονται με περιόδους ξηρασίας το χειμώνα.

Η Alta Mogiana έχει μια εκτενή μέση παραγωγή. Η αφιέρωση του καλλιεργητή καφέ και οι πρακτικές που εφαρμόζονται στις φυτείες καφέ στην περιοχή, επιτρέπει στον καφέ της Alta Mogiana να εξάγεται σε διάφορες χώρες.

Εγκαινιάζουμε λοιπόν την αποκλειστική έκταση της Coffee Island! Απευθείας από τη Βραζιλία, στο καφεκοπτείο μας και στο ποτήρι σας!

 

Save

Save