Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, άλλοι πάνε για camping και άλλοι πάνε για… cupping, στο Νησί του Καφέ! Ο δημοσιογράφος Βασίλης Δημαράς, που έχει τη δική του στήλη στα sites andro.gr και fnl-guide.com και η ‘Ελλη Στέργιου, με πλούσια αρθρογραφία στο site popaganda.gr, δέχτηκαν από εμάς μια πρόσκληση για ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ με οδηγό την… όσφρησή τους!

Το κατάστημα της Coffee Island στη Ν. Σμύρνη έγινε για μια μέρα το καλύτερο σημείο επαφής, του καφέ με τη δημοσιογραφία και μάλιστα με τον πιο αρωματικό και ανατρεπτικό τρόπο. Η μέρα αυτή, που την περιμέναμε με ανυπομονησία, δεν άργησε να έρθει και ήμασταν όλοι μας πολύ χαρούμενοι για αυτό το διαφορετικό cupping με δύο ανθρώπους που ήρθαν, έζησαν την εμπειρία κι έφυγαν γεμάτοι γνώσεις και λεπτομέρειες που τους άφησαν με το στόμα… ανοικτό, έτοιμους για νέες γευστικές εμπειρίες καφέ!

Τον Βασίλη και την ‘Ελλη υποδέχτηκαν έναν-έναν ξεχωριστά ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος και ο Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, εξειδικευμένοι και εμπειρότατοι ανθρώποι της Coffee Island, για να ξεκινήσουν τη διαδικασία cupping και να ανακαλύψουν τι κρύβεται στους περιβόητους κόκκους, που παρεμπιπτόντως λίγες μέρες πριν είχαμε στείλει ταχυδρομικώς, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του καφέ.

ν τι κρύβεται στους περιβόητους κόκκους καφέ - cupping

Έτσι, με κλειστά τα «μάτια», αλλά με ανοικτή τη μύτη, τους οδηγήσαμε στο cupping ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να τεστάρουν και να αξιολογήσουν τους καλύτερους κόκκους, του κόσμου.

Το πρώτο πράγμα που ενημερώθηκαν οι δημοσιογράφοι ήταν η προέλευση των καφέδων: Eλ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Αιθιοπία, ενώ στη συνέχεια έπρεπε μόνοι τους να ανακαλύψουν ποιος καφές προέρχεται από που και όλα αυτά μέσω της ταυτοποίησης των γευστικών χαρακτηριστικών του κάθε καφέ, που δοκίμαζαν.
Και που έφτασαν τελικά; Αξιολόγησαν τους καφέδες που δοκίμασαν και έμαθαν τη διαδικασία που κρύβεται πίσω από κάθε κόκκο μέχρι να φτάσει στην κούπα τους.

Μια μέρα γεμάτη κέφι, γεύση και άρωμα καφέ

Μια μέρα γεμάτη κέφι, γεύση και άρωμα για δύο δημοσιογράφους που έγιναν έτσι ξαφνικά «επιστήμονες» του καφέ παρέα με την Coffee Island, μέσα από μια εμπειρία που, από ότι καταλάβαμε, θα τους μείνει αξέχαστη, όπως και σε εμάς θα μείνουν αξέχαστα τα λόγια της Έλλης: “…καθετί που απολαμβάνουμε “εύκολα” καθημερινά, κρύβει μια ολόκληρη ιστορία από πίσω, την οποία αν μαθαίναμε, ίσως να εκτιμούσαμε τη στιγμή μας αυτή λίγο παραπάνω.”

Εδώ θα δεις τα πάντα σχετικά με τη μέρα cupping:
https://www.fnl-guide.com/gr/el/coffee-corner/coffee-cupping/
https://popaganda.gr/esi-posa-xeris-gia-ton-kafe-pou-pinis/