Από την ETHIOPIA με πολλή πολλή γεύση!

Στην Αιθιοπία κάνει κρύο…! Μετά από την επιτυχημένη πορεία και την εξάντληση των αποθεμάτων του καφέ Rwanda Gashonga Red Bourbon, συνεχίζουμε με έναν ακόμα Specialty Coffee, τον ETHIOPIA YUKRO από την περιοχή Gera, στα δυτικά της Αιθιοπίας.

Ο συγκεκριμένος καφές μπορεί να καταναλωθεί όπως ο καθένας προτιμά, είτε στο κατάστημα είτε παρασκευάζοντας τον στο σπίτι για φίλτρου (με V60, Chemex etc) ή espresso. Ειδικά ο Yukro έχει ψηθεί κατάλληλα για να είναι ιδανικός στα κρύα ροφήματα – Freddo Espresso και Freddo Cappuccino!

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Yukro

Ο specialty coffee Ethiopia Yukro έχει πάρει το όνομα του από το συνεταιρισμό & σταθμό επεξεργασίας Yukro. O σταθμός επεξεργασίας Yukro, βρίσκεται στην περιοχή Gera, της ευρύτερης περιφέρειας Jimma, στα δυτικά της Αιθιοπίας. Τα μέλη του Yukro – 433 ενεργά μέλη – καλλιεργούν τις φάρμες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 1900 με 2200 μέτρα.

tumblr_inline_npmg4fCY781t6x6eg_540
O ETHIOPIA YUKRO με μια ματιά!

Σταθμός επεξεργασίας: Yukro Cooperative

Υψόμετρο: 1975 – 2100 μέτρα

Χώρα: Αιθιοπία

Περιοχή: Ζώνη Jimma, Oromia επαρχία

Μέθοδος επεξεργασίας: Υγρή Μέθοδος

Ποικιλία: Heirloom
Γευστικό Προφίλ

Έντονο άρωμα γλυκών φρούτων, λουλουδιών και μπαχαρικών, υψηλή οξύτητα και γλυκύτητα, πλόυσιο μεταξένιο σώμα και μακριά δροσιστική επίγευση με αίσθηση μέντας.

tumblr_inline_npmg3wjevc1t6x6eg_540
Ethiopia

Η Αιθιοπία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στην Αφρική και η 3η παγκοσμίως χώρα με ετήσια παραγωγή 4 με 5 εκατομμύρια σακιά. Η Αιθιοπία παράγει ένα μεγάλος εύρος καφέδων και οι κόκκοι κάθε περιοχής έχουν χαρακτηριστικά που τους διακρίνουν έντονα μεταξύ τους με αποτέλεσμα να θεωρούνται παγκοσμίως από τους καλύτερους και πιο ξακουστούς καφέδες.

Σταθμός Επεξεργασίας Yukro

Ο συγκεκριμένος καφές έχει υποστεί υγρή επεξεργασία & ξήρανση στον ήλιο. Τα πάνω από 400 μέλη του συνεταιρισμού μαζεύουν τους καρπούς έναν έναν προσεκτικά με τα χέρια. Μόλις οι καρποί συλλεχθούν, οδηγούνται στη μηχανή αποφλοίωσης, όπου οι κύλινδροι διαχωρίζουν τον κόκκο από τον πολτό του καρπού και στη συνέχεια βυθίζονται στη δεξαμενή ζύμωσης.

Στη δεξαμενή οι κόκκοι μουλιάζουν για μια νύχτα. Η διαδικασία αυτή δίνει στον καφέ χαρακτηριστική οξύτητα και μια πιο ξεκάθαρη, δροσιστική γεύση. Με το πέρας αυτής της διαδικασίας, οι κόκκοι ξεπλένονται σε κανάλια με τρεχούμενο νερό προτού μεταφερθούν στα αφρικανικά κρεβάτια αποξήρανσης όπου θα ολοκληρωθεί αργά η επεξεργασία, περίπου μέσα σε 8 με 10 ημέρες. Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της ξήρανσης οι κόκκοι συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι και μεταφέρονται στο σταθμό ξηρής επεξεργασίας στην Αντίς Αμπέμπα.

tumblr_inline_npmffqL8We1t6x6eg_540
O Ethiopia Yukro σε συλλεκτική συσκευασία!

Ο Ethiopia Yukro διατίθεται σε συλλεκτικό σακουλάκι των διακοσίων γραμμαρίων σε κόκκους, για μοναδική εμπειρία και απόλαυση και στο σπίτι σας! Έχει ψηθεί κατάλληλα για να βγάζει «σούπερ» κρύα ροφήματα! Το σακουλάκι είναι τριπλής επίστρωσης με βαλβίδα εκτόνωσης ώστε να διατηρείται καλύτερα η φρεσκάδα του προϊόντος!

Save