Η αίσθηση της γεύσης του καφέ είναι μοναδική. Ιδιαίτερη και προσωπική υπόθεση για τον καθένα. Ο καφές με έντονο, γευστικό, απολαυστικό και ξεχωριστό χαρακτήρα σου φτιάχνει την ημέρα. Σκέτος ή γλυκός, με πολύ ή λίγο γάλα δε σε απογοητεύει ποτέ.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεκινάς τη μέρα σου με χαμόγελο και καλή διάθεση… ή μάλλον υπάρχει! Να έχεις και ένα ποτήρι καλό καφέ. Φίλτρου ή espresso, με ζάχαρη ή σκέτο, με γάλα ή χωρίς, ο καφές είναι κάτι ξεχωριστό για τον καθένα. Ωστόσο κάποια πράγματα ταιριάζουν με τον καφέ περισσότερο από άλλα, όπως πχ… το γάλα.

Και το όνομα αυτού Cappuccino!

Ίσως είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα καφέ στον κόσμο. Συναντάται παντού με διάφορες παραλλαγές και διαφορετικές συνταγές. Οι αρχές παρασκευής του όμως είναι οι ίδιες.

Η ιστορία του Cappuccino ξεκινάει από το 1700. Στην αρχική του μορφή δημιουργήθηκε στη Βιέννη, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Το μυστικό του Cappuccino που τον κάνει τόσο ξεχωριστό και αγαπημένο είναι η διαδικασία παρασκευής του και η ποσότητα των συστατικών του, που επιτυγχάνουν διαφορετικά γευστικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, στην Coffee Island έχουμε ιδιαίτερη προτίμηση στον Cappuccino, στον Cappuccino Latte και τον αγαπημένο μας πλέον Flat White.

Τρεις συνταγές. Τρεις διαφορετικές γεύσεις. Μία απόλαυση.

Cappuccino Family

Cappuccino Coffee IslandΑξία Κλασική

Ένα μέρος espresso και ίσα μέρη από ζεστό γάλα και αφρόγαλα, είναι αρκετά ώστε να απολαύσεις ένα αρκετά γλυκό καφέ χωρίς τις ενοχές της ζάχαρης.  Η ιδιαίτερη γεύση του προέρχεται από το ζεστό αφρόγαλα που δίνει μια γλυκύτητα και όγκο στο ρόφημα. Το μυστικό εδώ είναι η καλή εκχύλιση του espresso και ο τρόπος  με τον οποίο «φουσκώνει» το γάλα. Όταν το γάλα φουσκώσει σωστά και όχι απότομα, θα δημιουργήσει μία απαλή κρέμα, η οποία θα συγκρατήσει την οξύτητα του espresso, θα τον κάνει πιο γλυκό και ταυτόχρονα θα δώσει μια πιο απαλή και κρεμώδη υφή στο ρόφημα, η οποία μάς μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε δεν θέλουμε και πολύ. Η τρέλα μας για τον καφέ είναι πλέον γνωστή σε όλους!

Coffee Island Latte   Αξία Γάλακτος

Latte… γάλα στα Ιταλικά. Παρά το ιταλικό του όνομα, εμφανίστηκε στις ΗΠΑ. Ο Latte είναι το κατάλληλο ρόφημα για εκείνον που συνδυάζει τον καφέ του με το γάλα… ή μήπως το αντίθετο; Διαφέρει από τον κλασικό Cappuccino στην ποσότητα του γάλακτος και την ένταση της γεύσης του. Συνήθως σερβίρεται σε μεγαλύτερο ποτήρι και στη γεύση του φαίνεται πιο έντονο το γάλα παρά ο καφές.

Flat WhiteΑξία Έντονη

Ο Cappuccino εξελίσσεται, γίνεται μοντέρνος και πιο έντονος. Η διαφορά σημαντική από τις άλλες δύο συνταγές. Ο espresso που χρησιμοποιείται στον Flat White είναι ristretto. Ίδια γραμμάρια δηλαδή καφέ, εκχυλισμένος στον ίδιο χρόνο, με λιγότερη ποσότητα νερού. Αν είσαι έντονος χαρακτήρας και ψάχνεις τρόπο να δώσεις περισσότερη ένταση στη μέρα σου, ο Flat White είναι ο καφές που ζητούσες! Το γάλα εδώ φουσκώνει ελάχιστα και αναμιγνύεται με τον καφέ στο κάτω μέρος. Αυτός ο τρόπος επιτρέπει στον barista να κάνει σχέδια στην επιφάνεια του καφέ, το λεγόμενο latte art.

Στην Coffee Island οδηγούμαστε από μια φυσική αγάπη για τον καφέ και σε μια αναζήτηση συνταγών και τρόπων παρασκευής που θα συμπληρώσουν και θα ολοκληρώσουν το γευστικό μας προφίλ. Ο καφές μας αποκτά χαρακτήρα! Ψάχνουμε νέες γευστικές καφέ-απολαύσεις, με γνώμονα πάντα την ποιότητα. Οι συνταγές δεν χρειάζεται να μένουν κρυφές, γιατί η αξία της απόλαυσης ενός καλού καφέ είναι ανεκτίμητη!

Save

Save

Save